3D tentoonstelling over Haagse mantelzorgers

Zorgwethouder Kavita Parbhudayal opende woensdag de tentoonstelling ‘Mantel der Liefde’ in het Atrium van het Haagse stadhuis. Mantel der Liefde is een interactieve 3-dimensionale fototentoonstelling over mantelzorg en ouderen. In deze tentoonstelling werk je samen om de foto’s te kunnen zien. Je bent even elkaars mantelzorger. Mantelzorg betekent immers: zorgen, liefde, iets voor elkaar over hebben, voor elkaar klaarstaan. Neem dus iemand mee om de foto’s te bekijken. De tentoonstelling blijft staan tot 23 maart.

Mantelzorg is prachtig en intensief
Wethouder Kavita Parbhudayal: ‘Ik hoop dat deze tentoonstelling Haagse mantelzorgers helpt zich te herkennen. Mantelzorg is prachtig, maar kan heel intensief zijn. De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat mantelzorgers erkend, goed geïnformeerd, gehoord en ondersteund worden. Iedere Hagenaar krijgt de ondersteuning die hij nodig heeft.’

Reportage
Fotografe Ilse Wolf bracht 12 situaties in beeld voor deze tentoonstelling. Merel van der Linden bedacht het concept van elkaar helpen en ontwierp de tentoonstelling en Carla van Gaalen interviewde de mantelzorgers en hun familie.