Den Haag gaat kleinschalige projecten stimuleren

De gemeente Den Haag wil kleinschalige, wijkgerichte en innovatieve projecten op het gebied van welzijn stimuleren. Daarom heeft de gemeente de Subsidieregeling Welzijn 070 in het leven geroepen.

Startsein ‘Frisse Kijk op Welzijn in de Wijk
Op 4 maart gaf Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid, het startsein voor de campagne ‘Frisse Kijk op Welzijn in de Wijk’. De campagne roept ‘Sociaal Vernieuwers’ op om hun idee voor welzijn in de wijk te delen en een aanvraag in te dienen voor de Subsidieregeling Welzijn 070. Het gaat om kleinschalige, wijkgerichte en innovatieve voorstellen.

Dichtbij de mensen
Kavita Parbhudayal: “Door ruimte en subsidie te geven aan kleinschalige, innovatieve en wijkgerichte initiatieven maken we het welzijnswerk resultaatgerichter: dichtbij de mensen, passend bij de wijken en de behoeften van de inwoners. Daarom zijn we op zoek naar Sociale Vernieuwers, die samen met ons bouwen aan leefbare wijken. Wijken waarin onze jeugd kansen heeft op een mooie toekomst en waarin mensen waardig oud kunnen worden. Wijken dus, waarop we samen trots kunnen zijn. Want samen werken we aan vernieuwing, die leidt tot een beter leven voor alle mensen in Den Haag. Een stad waarin iedereen telt en iedereen mee mag doen.”

Subsidiebudget
Voor 2019 is een subsidiebudget beschikbaar van € 1,3 miljoen. Dit bedrag is verdeeld over twee tijdvakken, € 650.000 van 1 januari tot en met 31 mei 2019 en € 650.000 van 1 juni tot en met 31 oktober 2019. Per aanvraag is maximaal € 100.000 subsidie beschikbaar.

Subsidievoorwaarden
De subsidie kan worden aangevraagd door personen en organisaties (maximaal 25 FTE), zoals bewonersorganisaties, (sociaal) ondernemers, professionals/zzp’ers en maatschappelijke organisaties. Het idee of de activiteit op het gebied van welzijn moet kleinschalig, wijkgericht en innovatief zijn. Het project bestaat nog niet en heeft extra waarde ten opzichte van bestaande voorzieningen en activiteiten.

Inspiratiebijeenkomst
Tijdens de inspiratiebijeenkomst op 4 maart lieten meer dan honderd aanwezigen zich inspireren door Sociaal Vernieuwers, zoals Happy Tosti, Thuisafgehaald.nl, De Belhamel en Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen. Zij deelden hun ervaring op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Zij lieten zien hoe je met een vernieuwend idee, product of dienst of een nieuwe vorm van samenwerken kan bijdragen aan een beter leven voor mensen in Den Haag.