Nieuwe lokatie Yes!Delft geopend in Den Haag

De nieuwe vestiging voor Artificial Intelligence en Blockchain startups van incubator YES!Delft opent zijn deuren in Den Haag. YES!Delft The Hague is gevestigd in het HeadQuarter-gebouw aan de Wilhelmina van Pruisenweg.

Feestelijk geopend door Haagse Wethouder
YES!Delft The Hague is feestelijk geopend door Special Envoy van StartupDelta Constantijn van Oranje, YES!Delft managing director Evert Jaap Lugt, de Haagse wethouder voor Onderwijs, Kenniseconomie en Internationaal Saskia Bruines en de Delftse wethouder voor Kenniseconomie Bas Vollebregt. De nieuwe vestiging is de Digitale Hub van de Delftse startup incubator YES!Delft en is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Den Haag. In YES!Delft The Hague gaan ambitieuze en veelbelovende startups hun innovaties op gebied van Artificial Intelligence en Blockchain versneld ontwikkelen.

Sleuteltechnologieën
In de nieuwe Digitale Hub van YES!Delft The Hague ligt de nadruk op de technologieën van Artificial Intelligence en Blockchain, de twee sleuteltechnologieën van de digitale samenleving. De op maat gesneden programma’s van YES!Delft The Hague zijn erop gericht om startups zo snel mogelijk te laten groeien.

Bouwen aan een sterke regionale kenniseconomie
Wethouder Saskia Bruines: ‘Als college zijn wij enorm blij met de komst van YES!Delft naar Den Haag. Hier wordt namelijk gewerkt aan een sterke regionale kenniseconomie. De nauwe samenwerking met universiteiten en hogescholen speelt hierbij een belangrijke rol, want de ondernemers van morgen worden namelijk binnen deze instellingen opgeleid. YES!Delft is daarom een goede toevoeging aan de Haagse economie. In Delft heeft de organisatie aangetoond een groot aantal succesvolle startende bedrijven te kunnen creëren.’

YES!Delft
YES!Delft is sinds 2005 uitgegroeid tot één van de succesvolste startup incubators ter wereld. In nauwe samenwerking met de TU Delft wordt jong talent begeleid naar succesvol ondernemerschap. YES!Delft biedt acht focus areas aan met elk een gespecialiseerd eigen netwerk, variërend van Aviation, Cleantech, Robotics tot MedTech. In Den Haag zal de nadruk liggen op het gebied van software gerelateerde startups.